top of page

Van offline naar online, wat kon er wel in 2020?

Bijgewerkt op: 27 nov. 2021

We kunnen er kort over zijn, 2020 is een jaar geweest dat we niet snel zullen vergeten. Het jaar dat alles even stil kwam te staan. Hierdoor zouden we soms bijna verwaarlozen wat er allemaal wel kon in 2020!


Met Ontwerp Platform Arnhem hebben we dit jaar 4 lezing avonden kunnen organiseren. We begonnen met Personal Space begin april, ons eerste online event. Daarop volgde, in samenwerking met FDFA, Global vs. Local. Deze avond kon met een klein publiek worden gehouden, de rest keek thuis mee naar de livestream. In september hadden wij Macht2 als thema. Dit keer weer een fysiek evenement met klein publiek, maar er kon ook vanuit huis worden meegekeken. En vlak voor de kerst hebben wij nog uitgebreid gesproken over Big Data, nu zonder publiek en enkel als online uitzending via de kanalen van Arnhem Live. Een nieuw initiatief van Luxor Live. Onze online uitzendingen hebben meer dan 1000 mensen kunnen bekijken. Hoe fijn is dat?!


Een ander nieuw initiatief wat we met OPA hebben bedacht is de OPA studiotour. We hebben verschillende Arnhemse ontwerpers gevraagd om een kijkje te geven in hun studio, werkzaamheden en hun dagelijks leven. Inmiddels staat de teller op 8 Studiotours en zijn er nog 2 in de maak. Zo zijn we langs geweest bij Studio met met, Ant Eye, Sssssst, Studio Erik Stehmann, Fillip Studios, Sjoerd Verbeek, Omlab en Stukk Design.


Daarnaast zijn we voor OPA nog druk bezig met een Podcast serie, die voor komend voorjaar op de planning staat.


Voor het Fashion + Design Festival Arnhem worden er 9 video’s gemaakt met als thema de verschillende dimensies die bij het jaarprogramma PURPOSE horen. In de eerste video's, die onlangs gepubliceerd zijn, gingen we in gesprek met Judith ter Haar van Jones, Lenneke Wispelwey en Erik Stehmann. We spraken over consumptie, emotie en esthetiek, en zijn erg trots op het eindresultaat! Heb jij ze al gezien? Bekijk ze hier!


Ook offline werd er nog het een en ander gedaan, zo zijn er voor Ondernemers Kontakt Arnhem 2 kranten gemaakt. Die uiteraard ook online te bewonderen zijn ;). En hebben wij nog een van de weinige events mogen organiseren in 2020, het gastenontvangst van de Bridge to liberation in september.


Als de spreekwoordelijke kers op de taart is er door Riëlle nog een nieuw bedrijf gelanceerd, de nieuwe geboorte - HypnoBirthing. Vanuit Studio Mockingbird hebben wij hiervoor het concept ontwikkeld en de branding verzorgd. Maar hierover zullen we later meer vertellen! En voor wie echt niet kan wachten, neem alvast een kijkje op www.denieuwegeboorte.nl.

Comentarios


bottom of page