top of page

Digital storytelling

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023Ik word vaak heel specifiek benaderd omdat mensen maar een ding met mij associëren, (oké twee): video en animatie. Op zich niets mis mee, het zijn de producten en diensten waar ik graag aan werk en geeft iemand direct inzicht in mijn expertise.


Maar nu ik een aantal maanden aan het werk ben bij Studio Mockingbird zijn we aan het spelen met de meerwaarde van niet alleen die producten, maar juist wat deze producten bereiken. Een gangbare term hiervoor is digital storytelling. Het vertellen van een verhaal door middel van digitale media.


Door de overvloed aan dagelijkse content die wij tot ons nemen wordt het steeds moeilijker om de aandacht vast te houden. Een verhaal neemt je mee. Begint bij de basis en laat jou als kijker langzaam wennen aan informatie, begeleid je in de logica van de opbouw en brengt je uiteindelijk bij de boodschap.


Het uitleggen van complexe materie vind ik een van de leukste uitdagingen die er zijn. Want door te werken met metaforen en beeldspraak zorg ik ervoor dat de kijker gemakkelijk meegenomen wordt in het proces, waardoor die boodschap uiteindelijk prima is te snappen.


Ik ben altijd opzoek naar mooie verhalen en complexe vraagstukken om te visualiseren en tot leven te laten komen. Bijvoorbeeld door middel van video en animatie.


Welk verhaal wil jij over je bedrijf vertellen?Comments


bottom of page