top of page

Arnhem opent eerste Fashion Center.

Vrijdag 15 december aanstaande opent locoburgemeester Ine van Burgsteden Face Arnhem. Face (fashion center) Arnhem is gevestigd in het Arnhemse Broek en huisvest meerdere, mode gerelateerde, bedrijven.

Wandelen door een droomwereld van prachtige jurken.

Acht verschillende bedrijven sloegen de handen ineen en betrokken in oktober het pand aan de Van Oldenbarneveldtstraat 79a in Arnhem. Educatie, non-profit en profit organisaties met betrekking tot mode vinden hun onderkomen vanaf heden in het eerste fashion center van Arnhem. Met gebundelde kracht zet Face Arnhem een nieuwe stap in het op de kaart zetten van Arnhem als modestad. Face Arnhem is met Studio RYN zelfs toegankelijk als werkplek voor modeprofessionals uit het hele land.

Arnhem ontwikkelt zich sinds 2005 als stad waar zich de bron bevindt van veel modetalent. ArtEZ is met haar modeopleiding de grondlegger van Arnhem als broedplek voor talent.


Face Arnhem voorziet in de behoefte om Arnhem verder te ontwikkelen op het gebied van mode en design.

De Mode Biënnale Arnhem hielp mee aan het verwerven van internationale bekendheid van de stad als het gaat om mode. Tegenwoordig kent de stad het jaarlijks terugkerende Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) en vele Nederlandse modelabels zijn in de Gelderse hoofdstad gevestigd. Het Modekwartier in Klarendal biedt onderdak aan verschillende winkels, al dan niet gecombineerd met ateliers.


Face Arnhem voorziet in de behoefte om Arnhem verder te ontwikkelen op het gebied van mode en design. Het biedt onderdak aan de verschillende partijen middels kantoren, leslokalen en ateliers. Waar het Modekwartier zich richt op de verkoop aan particulieren is dat bij Face Arnhem niet het geval.


Face Arnhem zal zich inzetten tot verdere ontwikkeling van Het Broek tot een bedrijventerrein met een groot aandeel mode- en designondernemingen. De verschillende organisaties in het pand trekken klanten vanuit heel Nederland. Het eerste fashion center van Arnhem hoopt zo bij te dragen aan de bekendheid van Arnhem als modestad.


De organisatie


Face Arnhem biedt onderdak aan acht organisaties. De betrokken organisaties brengen educatie, organisatie, management en de maakindustrie samen. Het samen brengen van verschillende organisaties in Face Arnhem biedt ruimte tot verdere samenwerking en ontplooiing van de organisaties zelf en andere betrokkenen.

Studio RYN is een samenwerkingsorganisatie tussen Rijn IJssel Fashion, Modevakopleiding HJS, De Patronenmaker, Arnheim Fashion Group en verschillende andere partijen. Studio RYN biedt binnen de organisatie enerzijds de mogelijkheid voor modelabels tot serieproductie van hun kleding en assisteert modelabels bij (print)ontwerp. Daarnaast heeft Studio RYN een gedeelte van het atelier beschikbaar gesteld voor modeprofessionals ten behoeve van facility sharing. Industriële machines, ruimte en kennis, worden ter beschikking gesteld voor (jonge) ontwerpers die daar zelf geen geld/plek voor hebben. Studio RYN is daarmee een plek waar professionals elkaar kunnen ontmoeten en (met masterclasses) zichzelf kunnen ontwikkelen


Rijn IJssel gebruikt de ruimtes Studio RYN voor gespecialiseerde lessen en praktijkopleidingen voor hun modestudenten. De Patronenmaker is een bedrijf van Ron van den Acker. Hij voorziet modebedrijven in hun digitale patronen, maakt patroon technisch maatwerk voor particuliere klanten en is betrokken als begeleider op het gebied van facility sharing bij Studio RYN.


De particuliere Modevakopleiding HJS (Karin Janssen en Jose Hermsen) leidt al 25 jaar studenten op tot coupeur / coupeuse. Hun driejarige opleidingen werden tot voor kort gegeven aan het Roermondsplein. Als betrokkene bij de facility sharing en specialistische opleidingen binnen Studio RYN hebben zij zich op de begane grond gevestigd.


Het bedrijf, Arnheim Fashion Group, van modeontwerper Sjaak Hullekes en zijn partner Sebastiaan Kramer is op de eerste verdieping van Face Arnhem gevestigd. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het productiegedeelte van Studio RYN. Daarnaast is het bedrijf creatief verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over FDFA en verschillende andere initiatieven in Arnhem rondom mode.


Studio Mockingbird heeft de dagelijkse leiding over het zakelijke deel van FDFA. Eigenaar Riëlle Schoeman werkt met haar creatief projectbureau daarnaast voor verschillende evenementen in Arnhem zoals Winter Arnhem, ArtEZ Centre of Expertise, en de presentaties van Ontwerp Platform Arnhem (OPA).


Op de eerste verdieping is ook het styling en concept bureau lab82 gehuisvest. Nancy Cornelissen werkt met haar bedrijf voor verschillende, veelal commerciële, partijen op het gebied van forecasting, fotografie en beeldcommunicatie.


 

Voor meer informatie over FACE Arnhem ga je naar face-arnhem.nl. Je vindt ons aan de Van Oldenbarneveldtstraat 79a, 6828 ZN in Arnhem.


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page