top of page

VIRTUAL SIZING

OPDRACHTGEVER

PERIODE

ONZE ROL

Oktober 2015 t/m december 2017

Binnen dit project was Studio Mockingbird aangesteld als projectleider. Daarnaast hebben wij de publicatie geschreven en het lookbook vormgegeven.

ONDERZOEK

DOELGROEP

Virtual Sizing is een onderzoek waarbij we twee verschillende werelden aan elkaar hebben kunnen koppelen. Een wereld waarin mode en mensen in een rolstoel elkaar onderzoekend hebben aangekeken, maar ook waar ze elkaar hebben kunnen versterken.

Uit ons onderzoek is gebleken dat het belangrijk is voor deze doelgroep dat mode gecombineerd wordt met functionaliteit. Zaken als draagcomfort, pasvorm en souplesse zijn belangrijke eigenschappen. Daarnaast wil men ook dat de huidige functionele kleding aansluit bij de laatste modetrends. Dit gebeurt in het huidige modelandschap nog te weinig, en dat terwijl kleding voor veel mensen een deel van de persoonlijke identiteit is.

"Een wereld waarin mode en mensen in een rolstoel elkaar onderzoekend hebben aangekeken, maar ook waar ze elkaar versterkt hebben."

GRACE collectie

GRACE​

Virtual Sizing richt zich op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe materialen en maakprocessen in mode, design, interieur en architectuur. Voor dit onderzoek is samengewerkt met ontwerper Simeon Morris, die zijn visie gaf op de zittende mens. Hij heeft hiervoor een speciale collectie  ontworpen. In het lookbook is de gehele collectie te bewonderen.

LOOKBOOK

Bekijk hier de online versie van het lookbook GRACE.

PUBLICATIE

Bekijk hier de online versie van de publicatie Virtual Sizing, geschreven  door José Teunissen en Riëlle Schoeman.

FOTO'S

VIDEO

bottom of page